JEP installatie

JEP installatie

U kunt gebruikmaken van JEP als u de brief met pincode en uw JEP certificaat ontvangen heeft. Wel dient u eerst software te installeren zodat uw computer het certificaat kan gebruiken. Uitgangspunt is dat u op uw werk over een virtuele werkplek beschikt.

Software voor gebruik JEP

U ontvangt het JEP certificaat zonder software. De software die u nodig hebt, is SafeSign en Citrix Reciever. Om de stabiliteit van de systemen in combinatie met JEP te verhogen, moeten oude versies van SafeSign en Citrix Reciever verwijderd worden.

Windows

De software SafeSign voor Windows is onderaan deze pagina te vinden. De bestanden zijn geschikt voor Windows (Windows 7, 8, 10, Windows server 2008 en 2012).
De Citrix Reciever software kan gratis gedownload worden: https://www.citrix.nl/go/receiver.htm

Wanneer de browser van uw computer tijdens de installatie vraagt om JAVA te installeren/updaten, dan moet dat uitgevoerd worden.

Bij gebruik van Windows 10 adviseren wij om Internet Explorer of Firefox te gebruiken. Het is bekend dat de nieuwe (primaire) browser in Windows 10, Edge en ook Chrome niet goed functioneren met JEP.

Mac

SafeSign voor Mac is rechts onderaan deze pagina te vinden. De bestanden zijn geschikt voor Mac OS (10.6 t/m 10.9 en 10.10 t/m 10.11). SafeSign software voor Mac OS Sierra (10.12) is nog niet beschikbaar.

Citrix Reciever kan via de site https://www.citrix.nl/go/receiver.html gratis gedownload worden.

Mocht u problemen ondervinden tijdens de installatie van de software of u heeft hierbij ondersteuning nodig, neemt u dan contact op met de servicedesk van uw eigen organisatie.
Indien uw servicedesk u niet kan helpen, dan kan een medewerker van de servicedesk een ondersteuningsverzoek indienen bij de Frontoffice van de Justitiële Informatiedienst.